««««« † »»»»»

Școala Duminicală – Lecția de Credință Ortodoxă pentru copii:

GRĂUNTELE DE CREDINȚĂ / THE GRAIN OF FAITH

Materiale pentru lecția de credință (<<click aici)

Iubiți credincioși,

 
În fiecare Duminică, imediat după Sfânta Împărtășanie, copiii (până la clasa a 8-a, inclusiv) vor avea posibilitatea să participe în basementul bisericii la Școala duminicală – Lecția de credință ortodoxă, care se va desfășura în timp ce sus, în biserică, ceilalți copii mai mari și adulții vor participa la ultima parte a slujbei și vor asculta predica.
 
 
Vom continua, cu ajutorul lui Dumnezeu, în fiecare duminică, să le vorbim copiilor noștri, pe înțelesul lor, despre Hristos și Biserica Sa cea Sfântă, ABC-ul credinței și al mântuirii noastre.
 
Post cu folos duhovnicesc și binecuvântare de la Dumnezeu!
 
Doamne ajută,
____________________________________
Preot Florian Ene 

««««« † »»»»»

Rugăciune:

 
„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ești izvorul vieții și al păcii în cer și pe pământ, revarsă harul păcii Tale în lume, în familii și în inimile tuturor oamenilor. Și mai ales în inimile celor ce Te mărturisim și ne închinăm Ție. 
Stinge neînțelegerile și războaiele dintre oameni. Liniștește țara noastră și lumea întreagă. Mângâie inimile întristate. Dă ajutorul Tău celor năpăstuiți, scoate-i din tot necazul și dă pacea Duhului Sfânt în inimile noastre. 
Suntem tulburați pentru că nu Te-am ascultat nici în Rai și nu Te ascultăm și nu împlinim voia Ta nici pe pământ. Suntem în griji pentru că ne cheltuim zilele vieții fără pocăință și îndreptare. Îndurerați suntem, fiindcă n-am făcut cele ce am făgăduit, și conștiința ne mustră pentru timpul pierdut. 
Ajută-ne, Doamne, să punem început bun pentru Duhul Tău cel Sfânt! Ajută-ne, Mântuitorule bun, să păzim cuvântul Evangheliei Tale. Ajută-ne, Preasfinte Duhule, să începem o viață nouă de rugăciune, de smerenie, de înfrânare și de curăție, și de slujire cu dragoste a semenilor noștri, ca să ajungem la liniștea simțirilor și la pacea inimii, atât de dorită, dar cu anevoie de dobândit. 
Dăruiește-ne pacea Ta care covârșește toată mintea, ca să ne bucurăm de viață, să nu ne plângem în suferință și să nu ne temem de moarte. Cu ajutorul Tău cel atotputernic să biruim ispitele diavolului și să dobândim de la Tine tăria statorniciei în bine și în virtute. Pentru că în inima în care odihnești Tu, Doamne, nu mai este frică, nici neorânduială, ci mângâierea Duhului Sfânt și viață fără de moarte, de care învrednicește-ne pe toți. 
Că Tu ești izvorul păcii și Mântuitorul sufletelor noastre și Ție slavă înălțăm, împreună și Părintelui Tău Celui fără de început și Preasfântului și Bunului și de Viață Făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor, Amin”.

 

««««« † »»»»»

Iubiți credincioși,

Pentru spovedit în a cincea săptămână din Postul Sfintelor Paști (15 – 20 Aprilie), vă rog să mă contactați telefonic sau pe email. Voi fi la biserică Luni, Marți, Joi și și Sâmbătă de dimineață.

Slăvit să fie Domnul, acum și în veci, Amin!

Preot Florian Ene

««««« † »»»»»

Program liturgic

Urmează:

Aprilie, 2024:

Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, de la ora 9:00 a.m., online aici: https://youtube.com/live/vERoPheRCLA?feature=share

Taina Sfântului Maslu, de la ora 7:00 p.m. la Parohia Sfântul Gheorghe – Toronto (247 Rosethorn Ave
Toronto ON, M6M 3K9)

««««« † »»»»»

Biserica Aurora (10 of 36) (1)

Vom pomeni în cadrul sfintelor slujbe pe toți cei care ați trimis pomelnice pe email și pe toți cei care aveți la Sfântul Altar pomelnice peste an. Puteți folosi ca adrese de email pentru a trimite în continuare vii și adormiți din familiile dumneavoastră: contact@boraurora.com sau pr_florianene@yahoo.com
 
Mulțumim pe această cale tuturor celor care ați ajutat și continuați să fiți alături de biserica noastră pentru donațiile făcute pe platforma CanadaHelps de pe site-ul nostru:  https://boraurora.com/donatii/ 
 
Avem mare nevoie de susținerea dumneavoastră în continuare și îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă ocrotească pe fiecare și pe toți cei dragi și să vă ferească de orice boală, primejdie sau suferință!
 

 ««««« † »»»»»

 

-1381912792

English

”Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi” Matei 11:28

Urmând învățăturilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos: ”Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii .” Ioan 13:34, Biserica noastră se dorește a fi un punct de referință în viața românilor imigranți în țara lor adoptivă, Canada, precum și un partener de nădejde al societății canadiene în plan spiritual și religios, social și cultural.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru marea Sa iubire de oameni, Preacuratei Maicii Sale, Sfântului Apostol Andrei și tuturor Sfinților Apostoli, Sfinților Patruzeci de Mucenici din Sevastia Armeniei, ocrotitorii sfânt lăcașului nostru, Sfinților Mucenici Epictet și Astion, Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou și tuturor sfinților pentru tot binele, mila și ajutorul revărsat asupra noastră!

Îi încredințăm de aleasa noastră prețuire și aducem mulțumire Înalt Prea Sfințitului NATHANIEL, Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe Române din America și Canada (ROEA) pentru părinteasca grijă și povățuire, precum și tuturor ctitorilor, membrilor, ajutătorilor și voluntarilor, închinătorilor și binefăcătorilor care au făcut posibilă existența acestei parohii!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!



„Come to Me, all you who labor and are heavy laden, and I will give you rest.” (Mt 11:28; NIV)

Following the teachings of our Savior Jesus Christ: „Love one another; as I have loved you, that you also love one another.” John 13:34, our Church wishes to be a reference point in the lives of immigrant Romanians in their adoptive country, Canada, as well as a reliable partner of Canadian society on a spiritual, religious, social and cultural level.

We thank the Good God for His great love for mankind, the Holy Apostle Andrew and all the Holy Apostles, the Holy Forty Martyrs from Sevastia of Armenia, Patrons of our church, the Holy Martyrs Epictet and Astion, the Holy Martyr Ephraim the New and all the Saints for all the good, mercy and help poured upon us!
We assure them of our great appreciation and bring gratitude to the His Eminence NATHANIEL, Archbishop of the Romanian Orthodox Episcopate of America and Canada (ROEA) for pastoral care and guidance, as well as to all the founders, members, assistants and volunteers, worshipers and benefactors who made possible the existence of this parish!

Glory to God in the highest!